Kringen en klassenraad

Wat een kanjers beten deze week de spits af met hun kringen! De toon is alvast gezet voor de rest van het jaar ... 

Alicia vertelde ons over 9/11, vervuilende fabrieken en protesten voor Afganisatan. Ze verduidelijkte deze thema´s aan de hand van haar uitleg in eigen woorden, knutselwerken en filmpjes. Wauw! 

Tilde volgde op dinsdag met haar lievelingsboek van de Thea Sisters. We zouden op slag zelf zin krijgen om mode te ontwerpen. Ze las heel expressief voor en wist veel over haar boek te vertellen. 

Op woensdag toonde Roxy aan de klas hoe je zelf stickers kan maken. Ze bracht de benodigdheden mee en legde alles stap voor stap uit. We kunnen direct zelf aan de slag. 

Kawtar was de laatste van de week met haar thema over CO2. Wil je een moeilijk thema op niveau van 10-jarigen uitleggen, dan moet je bij Kawtar zijn. Ik had het zelf niet beter gedaan! 

Senne leerde ons wat meer over de Titanic , Tilde bracht een walkman mee, Kawtar en Juliette demonstreerden hun Judo en dankzij Mory leerden we wat een decennium, eeuw en millennium is. (Al moesten we nog snel even de correcte spelling opzoeken.) 

Tot slot was er vrijdag nog de klassenenraad, die deze week geleid werd door Lily. Pluimen werden uitgedeeld en het idee om een voetbaltoernooi te organiseren werd geopperd. Ze gingen hiermee aan de slag en stelden zelf een volledig plan op. Ze leerden overleggen, discussiëren en beslissingen nemen. 




Reacties

Populaire posts van deze blog

Halloween

Potje Baai